Monday, May 22, 2006

 

Protes Harga Minyak 28 Mei di KLCC

Seperti yang dijanjikan, kemuncak bantahan terhadap kenaikan harga minyak akan diadakan dalam bentuk demonstrasi aman rakyat Malaysia. Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (PROTES) akan menganjurkan demonstrasi tersebut pada Ahad, 28 Mei, 2006 jam 10 pagi bertempat di hadapan KLCC di Jalan Ampang. Tarikh ini dipilih kerana ia adalah genap 3 bulan dari tarikh kenaikan minyak 28 Februari lalu.

Himpunan aman ini akan disertai oleh pemimpin politik dan NGO serta penyokong dan keluarga mereka. Berbagai aktiviti sedang diatur bagi mencapai hasrat mendidik dan menyedarkan rakyat mengenai implikasi kenaikan harga ini terhadap rakyat. Buku "Kenaikan Harga Minyak: Hakikat dan Persoalan" juga akan diedarkan kepada orang ramai.

PROTES mengundang segenap lapisan masyarakat keluar beramai-ramai bagi menyuarakan bantahan kita. PROTES menjamin himpunan ini akan bermula dan berakhir dengan aman dan berharap pihak keselamatan, jika turut hadir, akan turut sama menjamin kesejahteraan rakyat yang hadir.

Maklumat lanjut akan dikeluarkan dalam website ini dan juga dalam saluran berita alternatif yang lain. Sila sebarkan.

Dr. Hatta Ramli
Penyelaras PROTES

Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?